- Úvod
- >>
- Grilovacie náradie G21 liatinová panvica na gril litinová
Grilovacie náradie G21 liatinová panvica na gril litinová
Znásobte svoj pôžitok z dokonalého grilovania – grilujte na liatinovom riade. Grilovacia panvica z vysoko kvalitnej liatiny perfektne rozvádza a udržuje teplo. Liatinová grilovacia panvica je už vypálená a pripravená na použitie, takže prvé vypaľovanie (inak zvané aj seasoning) už robiť nemusíte. Objavte kúzlo grilovania na liatine a užite si všetky jeho výhody.
Hlavné prednosti
- výborná tepelná vodivosť pre dokonale rovnomerné a efektívne grilovanie
- trvanlivosť a odolnosť – grilovací riad z liatiny odolá vysokým teplotám aj opotrebovaniu
- lepšia chuť jedla – vďaka schopnosti liatiny absorbovať a udržiavať teplo pomáha liatinová panvica vytvárať výraznejšiu a bohatšiu chuť pokrmov
- okamžité použitie bez nutnosti prvého vypálenia, to sme už urobili za vás
- správnou starostlivosťou získava panvica nepriľnavosť, spotrebujete tak menej tuku
- ľahká údržba – očistite ju horúcou vodou a bambusovou kefou a vytrite do sucha
Kúzlo grilovania na liatinovej panvici
Znalci a skutoční majstri grilovania na grilovací riad z liatiny nedajú dopustiť. Mäso aj ostatné pokrmy, pripravené na surovej liatine, majú neopakovateľnú chuť a arómu. V kombinácii so starostlivou prípravou a kvalitnými surovinami majú pokrmy, grilované na liatinovej panvici, bohatšiu a komplexnejšiu chuť. Liatinový riad je preto obľúbenou voľbou medzi milovníkmi dobrého jedla po celom svete.
Napaľovanie alebo seasoning
Kvalitné veci si zaslúžia kvalitnú starostlivosť. Vy svoju panvicu G21 dostanete už vypálenú, takže ju môžete rovno použiť. Vypálením získa povrch panvice špeciálnu nepriľnavú vrstvu, ktorá chráni liatinu pred hrdzavením, zaisťuje nepriľnavosť panvice a zvyšuje chuťový pôžitok z pripravovaných jedál.
Ďalšie vypálenie po čase už je na vás. Nejde o nič zložité, nebojte sa. Potrite panvicu rastlinným, najlepšie repkovým alebo arašidovým olejom. Olej na panvici rozleštite papierovou utierkou a následne dajte panvicu na rozpálenú platničku, do rúry alebo na rošt grilu a vypaľujte ju aspoň 1 hodinu.
Dôležité upozornenie: Pred vypaľovaním v rúre z panvice odskrutkujte rukoväť, zabránite tak jej poškodeniu.
Seasoning vám tak vytvára na panvici tvrdý ochranný povlak. Keď sa tuk zahrieva, viaže sa na kov a na seba v procese zvanom polymerizácia, pretože sa tuk premieňa na formu plastu. Po nanesení dostatočných sa vytvorí tvrdá patina, ktorá chráni kov a má nepriľnavé vlastnosti.
Čím častejšie panvicu používate, tým lepšiu chuť pokrmov získate
Najjednoduchší spôsob, ako sa o panvicu správne starať a zlepšovať jej vlastnosti, je používať ju. Kedykoľvek grilujete steak, dusíte zeleninu alebo napríklad pečiete koláč, pridávate na panvicu vrstvy vypečeného tuku a oleja. Tie sa priebežne vypaľujú a zlepšujú ochrannú vrstvu. Panvica tak používaním a správnou starostlivosťou získava jedinečný povrch.
Po použití panvicu umyte horúcou vodou, očistite bambusovou kefou a vytrite do sucha.
Špecifikácie
- Značka: G21
- Určenie: liatinová panvica na gril
- Materiál: liatina
- Priemer: 25,5 cm
- Výška: 3,2 cm
Obsah balenia
- 1x liatinová panvica na gril
Parametre
Hmotnosť | 3,25 kg |
---|