- Úvod
- >>
- DOMÁCNOSŤ
- >>
- KUCHYŇA A JEDÁLEŇ
- >>
- KUCHYNSKÉ NOŽE
- >>
- Nôž Dellinger kuchársky Kiritsuke na pečivo 210 mm Volcano
Nôž Dellinger kuchársky Kiritsuke na pečivo 210 mm Volcano
Nôž Volcano Kiritsuke od značky Dellinger sa stane nepostrádateľným pomocníkom každého kuchára. Využijete ho pre krájanie pečiva (rožkov, chleba, bábovky) a iných potravín, ktoré sú na povrchu tvrdé a vo vnútri mäkké. Vďaka vrúbkovanému ostriu počas krájania takmer nedrobíte. Navyše s nožom rozrežete pokojne aj veľký melón alebo ananás.
Hlavné prednosti
- Kvalitné prevedenie čepele aj rukoväte
- Odolná čepeľ – zo 72 vrstiev damaškovej ocele
- Rukoväť s nitom pre pevné spojenie s čepeľou
- Pohodlná manipulácia vďaka ergonomickej rukoväti
- Krásny japonský dizajn
Odolná čepeľ v japonskom štýle
Zaobstarajte si naozaj kvalitný nôž v japonskom štýle. Jeho čepeľ tvorí 72 vrstiev damaškovej ocele. Vďaka týmto vrstvám je mimoriadne odolná. Zdobí ju úchvatný damascénsky vzor Volcano, ktorý minimalizuje trenie pri reze a zabraňuje prilepeniu krájaných potravín k čepeli.
Kvalitná rukoväť
Na výrobu rukoväte noža Dellinger sa používa veľmi kvalitný a vodeodolný materiál G10. Nehrozí teda, že by vám začala korodovať a oxidovať. Udrží si svoju tvrdosť a pevnosť. Navyše nevyžaduje skoro žiadnu údržbu. Rukoväť zdobí stredový mozaikový nit. Ten zároveň zaisťuje jej pevné spojenie s ostrím. Rukoväť je ručne leštená a ergonomicky tvarovaná, takže sa vám nôž pohodlne drží v ruke.
Ako sa o nôž starať
- Pre zachovanie ostrosti nôž ručne umyte a ihneď osušte. Umývanie noža v umývačke riadu sa neodporúča.
- S nožom nekrájajte príliš tvrdé a zmrazené potraviny, aby ste nezlomili jeho ostrie.
- Po použití je vhodné nôž potrieť olejom. Pokiaľ viete, že nôž nebudete dlhšiu dobu používať, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do handričky alebo novín.
- Agresívne látky môžu na noži zanechať časti, ktoré budú korodovať a vytvárať škvrny. Pri takom jave nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené časti. Na odstránenie odporúčame použiť napríklad jedlú sódu.
- Na brúsenie noža použite ocieľku alebo diamantové a vodné brúsne kamene.
Špecifikácie
- Značka: Dellinger
- Séria: Volcano
- Model: Kiritsuke
- Určenie: nôž
- Typ noža: na pečivo
- Tvrdosť jadra čepele: 62-64 Rockwella
- Farba: čierna, červená
- Materiál čepele: japonská damašková oceľ VG10
- Materiál rukoväte: G-10
- Hmotnosť: 260 g
- Dĺžka ostria: 210 mm
- Dĺžka rukoväte: 110 mm
- Celková dĺžka: 345 mm
Obsah balenia
- 1x kuchynský nôž
Parametre
Hmotnosť | 0,262 kg |
---|